Демократична България ще обжалва избора на нов председател на Столичния общински съвет /СОС/,

...
Демократична България ще обжалва избора на нов председател на Столичния общински съвет /СОС/,
Коментари Харесай

ДБ ще обжалва избора на нов председател на СОС

" Демократична България "  ще апелира избора на нов ръководител на Столичния общински съвет /СОС/, който беше изработен от болшинството от ГЕРБ-СДС и " Патриоти за София " в нарушаване на правилника, се споделя в декларация на общинските съветници на Демократична България , осведомят от пресцентъра на обединението.

Те се опълчват на опитите СОС да бъде ръководен " от дивана в Банкя, откакто се разбра, че досегашният ръководител Елен Герджиков е бил персонално отхвърлен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов ".

" Мнозинството в СОС вкара изключителна точка за избора на правоприемник на Герджиков, макар че не е спазено условието на правилника това да бъде направено взаимно от всички заместник-председатели. Представителят на " Демократична България " Борислав Игнатов не е подписал документа ", се споделя в претекстовете. Освен това се оказа, че заместник-председателят от " Патриоти за София " Борислав Иванов е подписал и внесъл предлагането сутринта преди сесията на СОС, а не, както настояват от ГЕРБ, че то е импортирано ден по-рано.

Групата на " Демократична България " излезе и с декларация, в която се афишира против намесата на Бойко Борисов в ръководството на София, написа в информацията.

Според съветниците от Демократична България е " унизително кметът на София и групата на ГЕРБ-СДС и " патриотите ", т.е. ръководещите града 12 години, да изпълнявате поръчките и заповедите на Бойко Борисов ".

" Общинските съветници и ръководителят на СОС не са назначения, с цел да могат да бъдат изритвани и някой различен от листата да влезе на негово място. Това е скандално държание по отношение на всички столичани, за всички свободомислещи хора, които желаят страната да бъде съвременна и самостоятелна ", се споделя още в прессъобщението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР